Zo kan je barbecue nooit mislukken

De eerste zon hebben we gehad. De eerste worstjes en ribbetjes zijn geroosterd. Maar het échte barbecueseizoen komt nu pas op gang, met de zomervakantie in zicht.


Gereedschap tips

1 Lange tang

Een barbecuetang is het belangrijkste werkinstrument. Zorg dat deze lang genoeg is, zo vermijd je verbrande vingers. Door het vlees met een tang om te draaien voorkom je dat vleessappen uit het vlees lopen en blijft het vlees malser.

2 Kies platte spiezen
Als je spiezen koopt om vleesspeizen te maken of sqampi’s te grillen, kies dan voor platte spiezen. Met ronde spiezen zullen de scampi’s meedraaien als je ze probeert te keren. Maak je gebruik van houten stokjes leg ze dan een paar uur voor gebruik in een bak water, dit voorkomt verbranden.

Vlees en vis tips

3 Sappig met korst
Als je een stuk vlees aankleedt met een kruidenkorst, bijvoorbeeld van koriander en grof zeezout, dan behoudt het vlees al zijn sappen.

4 Perfecte brochette
Brochettes kan je perfect zelf maken. Week de houten stokjes eerst een nacht in water. Zo verbranden ze niet en je vermijdt verkoolde uiteinden.

5 Geen krullen
Als je een kotelet of een entrecote bakt, maak dan altijd een klein sneetje in het vet. Zo voorkom je dat het opkrult.

6 Check de temperatuur
Wil je weten of je stuk rood vlees klaar is? Check dan de temperatuur binnenin met een kookthermometer. Saignant is het vlees tussen 45° en 50°. Als het vlees warmer heeft dan 70 graden, dan is het helemaal doorbakken.

7 Klemvaste vis
Vis wil wel eens uit elkaar vallen bij het omdraaien. Gebruik daarvoor grillklemmen, dan blijft het stuk zalm perfect bij elkaar.

8 Kijk naar de rugvin
Als je een vis op zijn geheel bereidt, is het moeilijk te zien wanneer hij klaar is. Als je de rugvin eruit kan trekken, dan mogen de mensen aan tafel.

BBQ tips

9 Koele zone
Er moet altijd een koele zone in de barbecue zijn, een plek waar minder kolen liggen. Daar kan je een stuk vlees laten rusten voor het op tafel komt.

10 Niet lostrekken
Als het vlees aan het rooster kleeft, trek het dan niet los maar wacht even. Als de buitenkant is.

11 Ontsmettende citroen
Een halve citroen doet wonderen om je rooster tussen twee gerechten eventjes te ontsmetten. Zo voorkom je dat het vlees naar vis smaakt, en omgekeerd.

12 Alles in een pakketje
Niets zo makkelijk als een gerecht in pakketje. Alles kan erin, van vis tot groentjes en aardappelen. Het brandt nooit aan en er gaan geen smaken en aroma`s verloren. Je kan het zelf maken met een stuk zilverpapier. Maar met die van het.

13 Verrassend kruidenmengsel

Op zoek naar een verrassend kruidenmengsel? Geraspte limoenschil, twee teentjes geplette knoflook, één theelepel gedroogde oregano, één theelepel mosterdpoeder, één theelepel chilipoeder, één eetlepel bruine suiker en één eetlepel zeezout. En schudden maar.

14 Originele stoofpot

Een gesloten barbecue kan je als oven gebruiken. Wil je origineel voor de dag komen, maak dan eens een stoofpot in de barbecue. Weinig werk en genoeg voor iedereen. 

Bijgerechten

15 Asperges op stok
Gegrilde asperges zijn heerlijk op de barbecue. Probleem: ze zijn zo onhandig om te draaien. Als je twee brochettestukjes door zes asperges steekt, dan kan je ze allemaal tegelijk draaien.

16 Aardappeltjes met rozemarijn
Aardappeltjes met rozemarijn kun je prima op de bbq klaarmaken. Kook de aardappels 5 minuten voor, leg ze in een aluminium bbq bakje of ander hittebestendige schaal en bestrooi ze vervolgens met de rozemarijn en zee zout. Zet deze op de BBQ.

17 Rooster groentes
Probeer zeker eens groenten te roosteren op de barbecue. Harde groenten kan je best eventjes blancheren, dat is kort koken, zodat ze binnenin lekker sappig blijven.

18 Fruitig dessert
Natuurlijk dient een barbecue niet alleen voor vlees en vis. Geroosterde stukjes fruit zijn de perfecte afsluiter voor élke barbecue. Kies voor stevige vruchten zoals ananas, mango, appelen of peren.

Reinigingstips

19 Stalen borstel
Een stalen borstel, liefst met vervangbare kop zodat je niet elke keer helemaal
moet vernieuwen, is het om het rooster na afloop schoon te krijgen. Maak de roosters direct na gebruik schoon als ze nog warm zijn.

20 Gietijzeren rooster
Reinig het rooster als hij nog heet is, dan komt het vuil makkelijker los. dichtgeschroeid, laat het vlees vanzelf los.

21 Barbeque hoes
Gebruik een hoes om je barbecue te beschermen tegen regen en wind. Hierdoor gaat hij langer mee.


Kunnen wij u helpen?
mail Image
Blijf op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Outlet 4 home
Zandhuisweg 38
7665 SH
Albergen (overijssel)
0546 442 926
info@outlet4home.nl

Welkom bij Outlet4Home Albergen, Overijssel

Outlet 4 Home, staat voor een groot assortiment aan producten. Deze kunt u vinden in onze webshop.

De categorieën waaronder u kunt kiezen zijn:

KeukenapparatuurTuinproductenTentenBarbequeCamping
KleinhuishoudelijkKussensOpruimingVuurwerk.
We leveren zowel inbouw al vrijstaande keukenapparatuur!

Outlet4Home is uw adres waar u goedkope producten vind.Modellen zijn veelal uit voorraad leverbaar. 
Veel modellen kunt u ook bezichtigen in onze showroom.

"Outlet4Home is goedkoop Kopen!"